Úvodní strana » Aktivity » Školy

Školy

Sférické pořady

(60 minut)

Tyto pořady jsou připraveny na míru pro jednotlivé věkové kategorie a promítají se ve Sférickém kině. Součástí pořadu je živě moderovaná ukázka oblohy (astronomické jevy, Sluneční soustava, vesmír). Nabídka platí i pro příměstské tábory a zájmové kroužky dětí.

Pokud máte zájem o některou z jazykových verzí, nahlaste nám tuto skutečnost
při objednávání pořadu. Jazykovou verzi je možné pustit pro větší skupiny přímo ve Sférickém kině, nebo pro menší skupiny do sluchátek, která dostanete v recepci Planetária.

Pořady si můžete rezervovat on-line. V případě speciálních požadavků kontaktujte recepci na telefonním čísle 596 994 950 (PO-PÁ 8:00–12:00).

Vyberte si kategorii a rezervujte pořad

Stáhněte si katalog

Komentovaná prohlídka hvězdárny

(30 minut)

V kopuli Hvězdárny nabízíme výklad o astronomické pozorovací technice a za příznivého počasí i pozorování Slunce speciálními dalekohledy. Maximální počet žáků na jeden termín je 20. Při větším počtu je možné třídu rozdělit na 2 skupiny.

Vyberte si termín a rezervujte.

 

2D filmy

(30–60 minut)

Tyto filmy jsou určeny jako doplněk výuky a promítají se v Přednáškovém sále. Nabídka platí i pro příměstské tábory a zájmové kroužky dětí.

Pořad je možno rezervovat telefonicky (PO-PÁ 8:00–12:00).

 

Tvůrčí dílny pro MŠ

(30–60 minut)

Aktivita je určená nejmladším návštěvníkům Planetária a probíhá v Galerii Mira. S originálními stavebnicemi se děti mohou stát malými konstruktéry při vytváření jednoduchých modelů květin, autíček a složitějších objektů. Procvičí si jemnou motoriku rukou i prstů a zdokonalí svou fantazii a kreativitu.

Aktivitu je možno rezervovat telefonicky (PO-PÁ 8:00–12:00).

 

Interaktivní exponáty

(minimálně 60 minut)

Více než 40 exponátů v pěti expozicích přibližuje děje ve vesmíru, na Zemi i pod povrchem Země. Zábavnou formou si můžete vyzkoušet, jak fungují fyzikální a přírodní zákony. Žáci mohou během prohlídky ověřit své znalosti vyplněním pracovních listů.

Pracovní listy si můžete objednat v recepci nebo stáhnout níže.

Pracovní listy ke stažení